יום רביעי, 31 ביולי 2013

עולם הקפה האיטלקי - איך לא ללכת לאיבוד ולקבל בדיוק את הקפה עליו חלמתם.


אספרסו, קפוצ'ינו, מרוקינו ועוד...לפעמים נדמה שמספר סוגי הקפה באיטליה עולה על מספר סוגי הפסטה.
אך בדיוק כמו הפסטה, קפה הוא עולם עם תרבות ומנהגים משלו.

לשתיית קפה באיטליה יש מספר כללים. מה להזמין ומתי להזמין.

לכל שעה ביום - יש את הקפה המתאים.

את הכללים הללו, "כללי הקפה" בדרך כלל יישברו התיירים, כי רק תייר ייבקש לשתות קפוצי'נו אחרי הצהריים....
נדיר למצוא איטלקי ששותה קפוצ'ינו אחרי 11 בבוקר, כמו כן קפוצי'נו הוא ממש לא לקינוח אחרי ארוחה.
אספרסו לעומת זאת הוא סיפור אחר...אפשר לשתות אותו בכל שעה וגם לאחר הארוחה.

כדי לסייע לכם להבין מה קורה באיטליה עם הקפה - כתבתי מאמר זה.

Caffè

Caffè הוא קפה עם הדגש על ה-ה', מרמז על אספרסו. מנה אחת של קפה חזק במיוחד עם שכבה דקה של קצף בצבע קרמל שנקראה בפי האיטלקים "קרמה" ("crema"). יוגש בספל קטנטן מחרסינה בלווי כפית ערבוב קטנה.
ניתן לבקש קפה "דופְיוֹ" (Caffè Doppio) שהוא למעשה מנה כפולה של קפה או קפה "לוֹנְגוֹ" (Caffè Lungo) שהוא מנה אחת אך פחות מרוכזת ומהולה בכמות גדולה יותר של מים.



קפה "מַקִיאַטוֹ" (Caffè Macchiato)
באיטלקית הפועל macchiare הוא להכתים.
קפה "מַקִיאַטו" הוא אספרסו ה"מוכתם" במעט חלב.
זהו לא קפוצ'ינו קטן !







קפה "מַקִיאַטוֹ פְרֶדוֹ" (Caffè Macchiato Freddo)
זהו למעשה קפה רגיל, הכוונה למנת אספרסו עם חלב קר לחוד. ברוב הברים על הדלפק אפשר למצוא קנקן קטנטן ובו חלב קר. הברמן יכוון אתכם אליו או שיגיש לכם קנקן במיוחד עבוכם.







"קפוצ'ינו" (Cappuccino)

זהו כנראה הקפה האהוב ביותר, במיוחד על הישראלים. מוגש בספל גדול יותר ובכמות נדיבה של חלב מוקצף.




"מַרוֹקִינוֹ" (Marocchino)

לא סתם התאהבתי ב"מַרוֹקִינוֹ". הוא מיוחד. בתחתית הכוס אבקת קקאו או סירופ שוקולד, מנת קפה אספרסו ומעליו מעט חלב מוקצף מקושט באבקת קקאו. שווה לנסות!





"לַאטֶה מַקִיאַטוֹ" (Latte Macchiato)

חלב מקוצף "מוכתם" במנת קפה. בדר"כ מוגש בספל זכוכית גדול יותר מקפוצ'ינו.





קפה "קוֹרֶטוֹ" (Caffè Corretto)

מנת קפה אספרסו בליווי (חיזוק) של מעט ליקר. זה יכול להיות רום, קוניאק או אייריש קרים.






קפה "שֶקֶרָטוֹ" (Caffè Shakerato)

אל תנסו למצוא באיטליה את מה שאנחנו מכירים וכל כך אוהבים ה- "אייס קופי"...כי לא תמצאו !
התחליף הוא קפה "שֶקֶרָטוֹ". מנת אספרסו עם קרח, בדרך כלל יוגש בכוס על רגל גבוהה. טעים במיוחד בימי הקיץ הלוהטים.







מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר בתוך ים הקפה הזה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה