יום רביעי, 17 ביולי 2013

מילון הגלידה האיטלקית. כל הטעמים, כל השמות.

הגלידה האיטלקית היא ללא ספק אחת התענוגות הבסיסיות בכל ביקור באיטליה.
הטעמים המיוחדים והמרקם נחרטים בזכרון עמוק ועולים בכל פעם כשאוכלים גלידה רגילה אח"כ.

גלידריה באיטלקית נקראת Geleteria ("ג'ֶה-לֶה-טֶה-רִיה"), מדפים מכוסים זכוכיות ומאחוריהן מגוון צבעים מרהיבים. תוכלו לזהות טעמים רבים על פי תמונות על "כרטיס הטעם", אך טעמים רבים יהיו מסתוריים.

אם אתם רוצים ללמוד מעט על הפוטנציאל של הטעמים, הכנתי רשימת טעמים ושמותיהם באיטלקית, כך תדעו מראש מה לחפש ולהזמין.

משפחת השוקולדים

Cioccolato ("צ'וֹ-קוֹ-לָה-טוֹ") זה השוקולד הבסיסי, אך המבחר והמגוון במשפחה זו רחב מאוד. רובם הם שוקולד, גם אם שוקולד לבד ובעצמו בכל מיני וריאציות.
הנה רשימת הבסיס:


  • Cioccolato Fondente ("צ'ו-קוֹ-לָה-טוֹ"-"פוֹ-נְ-דֶה-טֶה") - לאוהבי השוקולד הכהה והמריר, זה עבורכם!
  • לאוהבי השוקולד החלבי, חפשו את Cioccolato al latte ("צ'ו-קוֹ-לָה-טוֹ"-"אָל"-"לָאטֶה")
  • Bacio ("בָּה-צ'ִיוֹ") קרוי, איך לא, על שמו של השוקולד האיטלקי המפורסם.
  • Cioccolato all'arancia - ("צ'ו-קוֹ-לָה-טוֹ"-"אָל"-"אָר-נְצ'ָה") - זה שוקולד ותפוז, בדר"כ זה יהיה שוקולד מריר ובחלק מהמקרים לא רק טעם תפוז אלא יכלול בתוכו אף קליפות תפוזים.
  • Cioccolato con Peperoncini ("צ'ו-קוֹ-לָה-טוֹ"-"קוֹן-פֶּה-פֶּה-רוֹן-צ'ִינִי") זהו עוד טרנד במשפחת גלידות השוקולד, מוזר? גם אני חשבתי והייתי בטוחה ששוקולד ממש לא הולך טוב עם פלפל חריף.... בקשו טעימה, או שתתאהבו מייד או שלא. שווה בדיקה.

משפחת החלביים

  • Fior di Latte - ("פיוֹר"-"דִי"-"לַאטֶה") - כנראה הבסיס לכל שאר הגלידות, בתרגום יבש "פרח החלב", רבים חושבים שזה טעם משעמם, אני אוהבת לשלבו עם טעם נוסף חזק יותר כך הוא מהווה בסיס.
  • Crema - ("קְרֶאמַה") - מבוסס על חלב ושמנת, עשיר בטירוף.
  • Caffee - רק למקרה ולא שתיתם מספיק אספרסו בבוקר.

משפחת הפירותיים

למעשה אלו אינם גלידות, אלה סורבה, מיוצרים ללא חלב, מרעננים ומדהים כמה דומים בטעמיהם לפירות האמיתיים. בהרבה מקרים המיכלים שלהם יהיו מעוטרים בפירות עצמם כך תוכלו לזהות בקלות.

בכל מקרה, הנה רשימה בסיסית.

  • Fragola- ("פְרָא"-"גּוֹלָה") - תות
  • Limone - ("לִימוֹנֶה") - לימון
  • Melone - ("מֶלוֹנֶה") - מלון
  • Mela  או Mela Verde - ("מֶה"-"לָה" -"וֶה"-"רְ"-"דֶה") - תפוח ירוק
  • Pera - ("פֶּה"-"רָה") - אגס
  • Frutti di bosco - ("פְרוֹטִי"-"דִי"-"בּוֹ"-"סְקוֹ") - פירות יער
  • Albicocca - ("אָל"-"בּי"-"קוֹ"-"קָה") - משמש
  • Pesca - ("פֶּה"-"סְ"-"קָה") - אפרסק
אם פיספסתי את הטעם האהוב עליכם, או אם בעת ביקורכם באיטליה נתקלתם בטעם שהייתם רוצים הסבר עליו, הוסיפו תגובתכם פה למטה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה