יום שני, 15 ביולי 2013

מבט חטוף על תרבות האוכל והשתיה האיטלקיים.

קיימת רשימה ארוכה של סיבות לבקר באיטליה. התרבות, ההיסטוריה, הנופים והרשימה עוד ארוכה.

אך מנהגי האוכל והשתיה הם סיבה חשובה ולא מבוטלת.

אמרה השפית המפורסמת באיטליה: "אוכל איטלקי מבורך פעמיים, הוא מורכב משתי אומנויות, אומנות הבישול ואומנות האכילה".

בחרתי מספר מנהגים ו"סמנים ימניים" שיעזרו לכם להנות מהאוכל והשתיה באיטליה.
  • אחרי שהשמש שוקעת זה זמן אפרטיבו.
    תוכלו לשתות מה שבא לכם אך מומלץ לשתות
    נגרוני
    פרוסקו מסורתי (יין לבן מבעבע), קמפרי או "נגרוני", אלה המשקאות שהאיטלקים נוהגים לשתות בזמן אפריטיבו.

  • כל הברים ה"שווים" לאפריטיבו יערכו שולחן "בופה" (שירות עצמי) כשהכל כלול במחיר המשקה.

  • לצד הפיצה האיטלקים שותים בירה או משקה קל תוסס, לצד הפסטה יין.

  • ארוחת צהריים מוגשת ב-13:00, אחרי 14:30 המסעדות נסגרות ותוכלו לאכול רק במק'דונלדס.

  • ארוחת הערב מתחילה ב-20:00 ולעולם לא לפני כן. רק מסעדות תיירים יגישו ארוחת ערב לפני זה.
  • מקובל לנעוץ את המפית במחשוף החולצה גם אם אתה בוגר ולא ילד.

  • פסטה היא מנה ראשונה (Primo).
  • אם תזמינו קפוצ'ינו אחרי ארוחת ערב המלצר ייעקם פרצוף. קפוצ'ינו שותים עד 11 בבוקר אח"כ זה אספרסו.


לסיכום, קשה לאכול רע באיטליה.

ההמלצה שלי: ותרו על קריאת התפריט באנגלית ושאלו את המלצר מהי המנה היומית (Piatto del Giorno).
לא תפלו בטוח! שיהיה בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה