יום שישי, 31 במאי 2013

אפריטיבו - הגירסא האיטלקית ל- Happy Hour.

לתשומת ליבכם, אפריטיבו איטלקי הוא לא Happy Hour במובן הרגיל והמוכר לנו.

בעצם, אם תראו בר באיטליה שמפרסם בחוץ "Happy Hour" תדעו שהוא מארח בעיקר תיירים ותברחו מהר.

האפרטיבו מקובל יותר בצפון איטליה למרות שניתן למצוא סגנונות שלו גם בדרום. כשאתם מבקרים באיטליה שאלו מקומי מהו המקום המומלץ ביותר לאפריטיבו - הוא כבר יכוון אתכם.

אז בעצם מהו אפריטיבו איטלקי? ומה צריך לדעת על מנת להנות ממנו באמת? אספתי את כל התשובות והמידע.

אפריטיבו באיטליה הוא "משקה טרם ארוחת הערב", מעורר תיאבון, המאפשר חיכוך חברתי, זמן לרגיעה לאחר יום עבודה מפרך והכנת הנפש לארוחת הערב הרגועה.

לצד המשקה תמצאו מזנון חופשי. משלמים על המשקה - המחיר כולל גם את המזנון.

"Happy Hour" המקורי, האמריקאי הוא שתיה במחיר מוזל. לא כך באיטליה!
משקאות באפריטיבו איטלקי לא רק שהם לא "מוזלים", אלא הם תמיד יקרים ומנופחים, באופן יחסי למחירם האמיתי וזאת כדי ל"כסות" ולממן את מה שמגיע לצידם.

עד כמה מחירי המשקאות מנופחים? זה תלויי במקום, באזור ועד כמה הוא פופולרי בקרב המקומיים. אני כבר ראיתי אפריטיבו שכולל מוצרלה טריה ואיכותית שעלה 2 וחצי יורו  ופגשתי אפריטיבו שהציע רק תפוצ'יפס ב-15 יורו.

יש רשימה קלאסית של "מה שותים" באפריטיבו (רשימה בהמשך) למרות שאפשר לשתות מה שרוצים. לפעמים יגבו מחיר נפרד לכל משקה ובהרבה מקרים יהיה מחיר אחיד לאפריטיבו בלי קשר למה שתית.

אפריטיבו טוב יעלה בין 8 ל-12 יורו במילאנו ויכול בקלות להוות ארוחת ערב שלמה אם המזנון עשיר ומפנק.

כלל האצבע של האפריטיבו הוא השעה. החל מ-18:30 ועד 21:00.

מה שותים באפריטיבו?

משקאות אפרטיבו מחולקים בדר"כ ל-2.
משקאות אלכוהוליים (Alcolici) ומשקאות נטולי אלכוהול (Analcolici).

המשקאות ללא האלכוהול יכולים להיות קוקה-קולה או כל משקה קל אחר ויכולים להיות קוקטייל מיץ פירות צבעוני ומקושט (Analcolico alla Frutta), כמו בתמונה.

במשקאות האלכוהוליים תמצאו מבחר קוקטיילים כגון מוחיטו או קוסמופוליטן אך עבור האיטלקים קמפרי (Campari) הוא המשקה המאפיין את האפריטיבו והוא מהווה את הבסיס למשקאות טיפוסיים, מסורתיים של שעת האפריטיבו.
משקאות מסורתיים הינם:
Negroni - מורכב מג'ין, וורמונט וקמפרי.
Aperol Spritz - קמפרי או אפרול, יין לבן וסודה.


האוכל המוגש באפריטיבו לצד המשקה לא אמור להחליף את ארוחת הערב.

המראה של המזנונים המהודרים והמפוארים יכולים להיות מאוד מפתים במיוחד אם אתם רעבים.


אם תעמיסו צלחות בכל-טוב כאילו "אין מחר" תתכוננו לקבל מבטים חודרים וביקורתיים. תראו סביבכם איטלקים שלוקחים מעט מאוד לצלחתם, וגם את זה לא מסיימים שכן התנפלות על האוכל נחשבת לא מנומסת ומפספסת את המטרה של האפריטיבו.





הייתם פעם באפריטיבו איטלקי? מה חשבתם? מה הרגשתם? שתפו אותנו!

Talliah Kiesari

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה